Verkeersexamen

Ga je verkeersexamen doen? Dan ben je op de juiste pagina terechtgekomen. Hier delen we namelijk handige tips & tricks waarmee jij straks je verkeersexamen gaat halen. Oefen je verkeerskennis met de quiz, doe de fietscheck en check de verkeersbegrippen en borden goed. Succes!

Datums in 2024:
Maandag 25 maart 2024 theorie examen  
Woensdag 15 mei 2024 praktijk examen 

Maak een oefenexamen

Als je straks verkeersexamen gaat doen is het extra belangrijk om je goed voor te bereiden op het examen. Klik op de knoppen en oefen met de verschillende examens om te kijken of je er kaar voor bent.

Doe de fietscheck

Wil je weten of je fiets in orde is? Doe dan de fietscheck van Veilig Verkeer Nederland! Zo kun je precies zien aan welke eisen je fiets moet voldoen.


Oefen met verkeersbegrippen

Welke begrippen heb je allemaal in het verkeer? En wat is goed om te weten? Check alle verkeersbegrippen die je moet kennen via de knop hieronder.

Oefen met verkeersborden

Zoveel borden in het verkeer, hoe weet je nou wat ze betekenen? Easy, bekijk het verkeersborden overzicht via de knop en oefen ze goed.

Wie wordt de beste school?

Doet jouw school mee met het verkeersexamen? Dan maak je kans op een leuke prijs! De school met de hoogste score wint een leuke middag vol activiteiten in het Wilhelminapark.

Ben je vrijwilliger bij het praktijkexamen?

Bekijk dan de video met uitleg over het examen.