Fietsverlichtingsdagen

Tijdens de jaarlijkse fietsverlichtingsdagen controleren wij op fietsverlichting bij de bewoners van Urk. Is je fietsverlichting in orde? Dan krijg je van ons een leuk presentje. Is je verlichting niet in orde? Dan kun je je fietsverlichting laten maken bij de fietsenmaker en betaal je tijdelijk alleen materiaalkosten. Bekijk hieronder de datums van de fietsverlichtingsdagen van dit jaar.

Ben je lopend en heb je geen verlichting bij je? Dan is er tijdens de fietsverlichtingsdagen gratis armverlichting beschikbaar (max 2 p.p.).  Kom bij ons langs op een van de locaties tijdens de fietsverlichtingsdagen.

Datums fietsverlichtingsdagen 2023 

DatumLocatie
Maandag 30 oktoberIJsvlet
Dinsdag 31 oktoberWilhelminapark
Woensdag 1 novemberRotonde Urkerhard, achter de Blokker
Donderdag 2 novemberBingo in de Rots
Eventueel: donderdag 9 november2e bingo in de Rots

Je fietsverlichting laten maken

Heb je geen licht op je fiets of is je licht kapot? Tijdens de fietsverlichtingsdagen kun je maandag t/m woensdag je verlichting goedkoop laten repareren bij de deelnemende fietsenmakers. Je betaalt dan namelijk alleen materiaalkosten, geen arbeidskosten. Check hieronder welke fietsenmakers op Urk mee doen en laat je fietsverlichting maken!

Deze actie is in samenwerking met:

Fietsverlichting

In de winter zijn de dagen korter en is het sneller donker. Het is dus extra belangrijk om goed op te vallen in het verkeer, voor de veiligheid van jou en die van anderen. Zorg voor goed licht op je fiets. Ben je te voet? Zorg dan ook voor verlichting en reflecterende accessoires. En als je je hond uitlaat als het donker of schemerig is, kun je ook je hond een lichtje laten dragen. Zo ben jij goed zichtbaar voor andere weggebruikers.