Week van de snelheid 2023

Home   ›   Week van de snelheid 2023

In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Urk en gesponsord door Hoekstra Assurantie, houdt de gemeente na de meivakantie de week van de snelheid. Om meer bewustwording te creëren voor de over het algemeen geldende maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Buurtvereniging en scholen worden gevraagd aan te haken: zij mogen zelf met laserguns in actie komen.

De week van de snelheid wordt op maandag 8 mei afgetrapt met een actie bij de Petrus Dathenusschool. De leerlingen gaan met laserguns de snelheid van het voorbijrijdend verkeer meten. Automobilisten die zich aan de regels houden krijgen een presentje overhandigd. Meindert Wakker van de gemeente vertelt: ,,Je merkt vaak in de gesprekken dat veel mensen zich niet realiseren dat je bijna overal in het dorp maximaal dertig kilometer per uur mag rijden. Het verschil in impact bij een aanrijding is enorm.’’ Alleen op de hoofdwegen (voorzien van asfalt, alleen de Singel moet nog gewijzigd worden) geldt een maximum van 50 kilometer per uur. Scholen en buurtverenigingen die een lasergunpakket willen ontvangen, kunnen zich voor de actie aanmelden via me.wakker@urk.nl

Meindert Wakker benadrukt: ,,Het is belangrijk om meer bewustwording te creëren en op deze leuke manier de veiligheid in het dorp voor ons en onze kinderen te vergroten.’’ Het verschil in impact met betrekking tot rijsnelheid bij een aanrijding wordt woensdagmiddag 10 mei duidelijk gemaakt met een remwegdemonstratie op de haven, aanvang half drie.

Deel dit bericht: